Міноборони вперше сформує “кадровий резерв” для просування по службі

У Міністерстві оборони та Збройних силах України завершено оцінювання військовослужбовців за підсумками 2021 року з наданням висновків щодо відповідності їх займаним посадам та визначенням перспектив подальшого службового використання.

Повідомляє Міноборони

За результатами оцінювання відтепер будуть формувати Резерв кандидатів для просування по службі та Кадровий резерв для просування по службі на посади, призначення на які погоджуються з президентом.

Кадровий резерв буде складено вперше – повідомив Департамент кадрової політики Міністерства оборони.

У перспективі його особливістю стане визначення комісією Міноборони з відбору кандидатів до призначення на посади рейтингу кожного військовослужбовця на підставі оцінки його службової діяльності з урахуванням додаткових критеріїв: ділових, моральних, професійних та індивідуальних якостей.

Відповідно до доручення Володимира Зеленського від 30.04.2021 №1520/у, подання на розгляд кандидатів на посади, призначення на які погоджуються з президентом, буде здійснюватися за рейтинговим принципом, виключно з числа осіб, яких було зараховано до Кадрового резерву.

Такий же підхід буде застосований під час формування Резерву на решту посад, що комплектуються особами вищого офіцерського складу.

Кандидатів на посади, призначення на які здійснює президент, також розглядатиме Комісія з відбору. За підсумками її роботи будуть формувати рейтинговий список та направлятимуть його до Офісу президента.

Резерв, який затверджує Міноборони, включа такі типові посади:

– вищого офіцерського складу, крім посад, призначення на які здійснюється президентом;

– офіцерського складу, апарату Міністерства оборони (незалежно від штатно-посадової категорії);

– офіцерського складу Збройних сил України, військових частин, закладів (установ), безпосередньо підпорядкованих Міноборони зі штатно-посадовою категорією “полковник”.

Відповідно до нововведень, затвердження Резерву тепер відбуватиметься до 30 березня.

Також ключовою відмінністю є надання права головнокомандувачу Збройних сил затверджувати Резерв, до якого включаються посади у ЗСУ зі штатно-посадовими категоріями “полковник”, крім посад, призначення на які здійснює міністр.