Борель: ЄС продовжить готувати нові санкції проти Росії у координації з партнерами

ЄС продовжить готувати нові санкції щодо Росії у координації з партнерами, а також посилить взаємодію зі США, НАТО та з партнерами в рамках ОБСЄ.

Про це заявив у п’ятницю верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС ЄС у французькому Бресті.

“ЄС продовжить підготовку нових санкцій проти Росії у тісній взаємодії з іноземними партнерами, – заявив Боррель на прес-конференції, яку транслювала прес-служба Єврокомісії. – Ми посилимо координацію зі США, НАТО та з партнерами всередині ОБСЄ”.

Євросоюз готовий відповісти на будь-яку агресію, але віддає перевагу шляху діалогу та переговорів, заявив верховний представник ЄС.

“Обговорення архітектури європейської безпеки було в центрі уваги дискусії міністрів. ЄС повинен діяти як самостійний геополітичний гравець. Ми повинні бути готові до відображення агресії, але віддаємо перевагу шляху дипломатії та переговорів, – заявив він. – Ми відкидаємо будь-які спроби Росії відтворити сфери впливу в Європі “.

ЄС вирішив посилити координацію зі США, НАТО та в рамках ОБСЄ, заявив Боррель.