Журналісти ІА “Центр новин” разом з адвокатом Юрієм Юрченко виграли суд у податківця часів Януковича

Святошинський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні позову податківцю часів Януковича Олександру Кондрашову.

Таким чином, адвокат Юрій Юрченко захистив право на свободу слова журналістів Інформаційного агентства “Центр новин”, які опублікували статтю, як Кондрашов купив в Німеччині хокейну арену, а потім викинув з неї спортсменів.

Адвокат Юрій Юрченко, що представляв в суді інтереси ІА “Центр новин” повідомив, що Святошинський районний суд м. Києва відмовив Олександру Кондрашову у позові. Сам Кондрашов був присутній на засіданні.

“Свобода слова – це гарантія не тільки плюралізму думок та запорука розвитку і прозорості, а й обов’язкова складова демократичного розвитку держави та суспільства. Тому ми щиро задоволенні, що судове рішення, якого нам вдалося досягти, захищаючи свободу слова та журналістів, підтверджено незмінний рух України в цьому напрямку завдяки відповідному законодавству України та можливості журналістам захищати свої права на свободу слова”, – відзначив Юрченко.

У свою чергу, шеф-редактор ІА “Центр новин” Ольга Витак розповіла, що  згідно матеріалами статті Кондрашов перебував у розшуку МВС України з 29 травня 2017 року, і за версією слідства був активним учасником злочинної схеми, організованої ексміністром доходів і зборів Олександром Клименком.

“Цей так званий “інвестор” Олександр Кондрашов судився з українськими журналістами і вимагав в суді захистити свою честь, гідність та ділову репутацію, а також спростувати статтю про те, що він купив у баварському Бад Кіссінгені  хокейну арену, і  потім викинув з неї спортсменів. Також нам стало відомо, що вже при новій владі, Кондрашов обіймає керівну посаду в Державній податковій службі України, незважаючи на те, що його оголосили у міжнародний розшук і проти нього порушено низку кримінальних справ”, – повідомила Ольга Витак.

Шеф-редактор також висловила подяку керівнику адвокатського бюро “Юрченко Юрій та партнери” Юрію Юрченку за принципову позицію та захист українських журналістів в суді.

“Це вже не перша справа, яку Юрій Юрченко виграє у суді. Раніше, ми позивалися до Конституційного суду у “карантинні справі”, і суд виніс рішення на нашу користь. Дякую Юрію Юрченку, що захистив право на свободу слова журналістів ІА “Центр новин”, а також довів в суді, що чиновники часів Януковича не зможуть приховати свої “інвестиції” від журналістів. І ми можемо розповісти правду людям”, – відзначила шеф-редактор ІА “Центр новин”.

Як було повідомлено раніше, Кондрашов Олександр в Німеччині купив хокейну арену та викинув з неї спортсменів. В Генпрокуратурі України зазначили, що Кондрашова підозрюють в участі у кримінальній організації експрезидента Віктора Януковича і “вчиненні у її складі тяжкого злочину проти держави, а саме організації та здійсненні шляхом зловживання службовим становищем контрольованого ухилення від сплати податків суб’єктами господарювання – платниками податку на додану вартість, так званої “державної програми”, внаслідок чого державі спричинено збитки на суму понад 104 мільярди гривень.