Невакцинований депутат Бундестагу сидітиме на засіданнях у скляному боксі

Невакцинований депутат Бундестагу Йоахім Вундрак братиме участь в засіданнях Комітету з закордонних справ зі спеціального місця, відгородженого органічним склом.

Про це повідомляє Spiegel.Бундестаг картинки, стоковые фото Бундестаг | Depositphotos

У зв’язку з посиленням карантинних вимог у Бундестазі виникла ситуація, що депутат через свою категоричну відмову вакцинуватися не міг би виконувати посадові обов’язки у повному обсязі.

У пленарний зал депутатів допускають тільки з чинним сертифікатом про щеплення або перенесену хворобу. Невакциновані депутати, які не потрапляють під другий виняток, повинні знаходитися на трибунах, і в таких умовах вже кілька тижнів працюють декілька депутатів AfD.

З Вундраком додаткова проблема виникла у зв’язку з його членство у Комітеті із закордонних справ – у кімнаті немає трибун, а зустрічі проходять у режимі підвищеної безпеки, тому долучатись дистанційно неможливо. Попереднє засідання Вундраку довелося пропустити.

Врешті для нього знайшли рішення – на цих засіданнях для депутата підготують окреме місце, відгороджене з усіх боків органічним склом.

Вундрак заявив, що погоджується на цей компроміс, щоб мати змогу виконувати свої обов’язки.