НАТО закликало Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс закликає Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови.

При цьому Столтенберг повідомив, що Північноатлантичний альянс посилює свою присутність у регіонах Балтійського та Чорного морів.

Він також наголосив, що Альянс підвищив боєздатність своїх сил на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

“Передові сили реагування НАТО складаються з 5000 військовослужбовців, які можуть бути розгорнуті протягом кількох днів”, – заявив він.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг озвучив відповідь Північноатлантичного альянсу Російської Федерації на її вимоги щодо гарантій безпеки.

У відповіді альянсу міститься відразу кілька найважливіших тез. За словами Столтенберга, Північноатлантичний блок має оборонний характер і не ставить конфронтацію своєю метою. Зокрема, НАТО пропонує Росії створити пряму лінію зв’язку, щоб уникати інцидентів.

НАТО також виступає за відновлення брифінгів з навчань та діалогу з контролю над озброєннями, включаючи ракети та ядерну зброю, а також космічні програми. Проте Столтенберг наголосив, що НАТО не збирається відмовлятися від принципу відкритих дверей.