Bank of America виплатить $1 млрд премій у вигляді акцій

Bank of America виділяє $1 млрд у вигляді акцій на премії для 97% своїх працівників у всьому світі, щоб утримати їх від звільнення.

Банк зарезервував акції на $1 млрд для виплат співробітникам у якості премій протягом чотирьох років, починаючи з 2023 року, повідомляє CNN Business.

Залежно від рівня зарплати банківські службовці отримають від 65 до 600 акцій з обмеженим доступом на суму від $2,9 тис. до $27 тис. за поточною ціною однієї акції банку у $45.

З 2017 року банк нагородив своїх працівників акціями на $3,3 млрд.

Проте у 2022 році Bank of America вперше пропонує винагороди працівникам, які заробляють менше $100 тисяч на рік. У минулому ці працівники отримували одноразову грошову премію.

Торік Bank of America виплатив лише $750 грошової премії низькооплачуваним співробітникам.

Премії надаються на додаток до звичайної зарплати та бонусних пакетів співробітників і прив’язані до загальної ефективності банку.

Американські компанії, зокрема банки, борються з високим рівнем плинності кадрів. Згідно з офіційною статистикою, у листопаді звільнилися з роботи рекордні 4,5 мільйони американців.

Bank of America визнав, що акції разом із підвищенням зарплати працівникам із мінімальною заробітною платою, призначені для залучення та утримання кадрів.

У 2021 році Bank of America повідомив про рекордний прибуток у $32 млрд, а ціна його акцій за рік зросла на 47%.