Байден оголосив про надання нової військової допомоги Україні

Президент США Джо Байден оголосив про надання додаткового пакету військової допомоги для України.

Зокрема, Україні передадуть додаткові артилерійські боєприпаси, радари та інше обладнання.

«Ми відправляємо озброєння та техніку, санкціоновані Конгресом, безпосередньо на передову свободи в Україні. Підтримка США разом із внеском наших союзників і партнерів була вирішальною в допомозі Україні виграти битву під Києвом і перешкоджати військовим цілям путіна в Україні», — сказав президент США.

За словами Байдена, адміністрація США майже вичерпала фінансування, яке може бути використане для надсилання допомоги Україні у сфері безпеки.

«Щоб Україна досягла успіху в цій наступній фазі війни, її міжнародні партнери, включаючи США, повинні продовжувати демонструвати нашу єдність і нашу рішучість забезпечити безперебійне надходження зброї та боєприпасів», — підкреслив Байден.

Він додав, що Конгрес має швидко надати запитане фінансування для посилення позицій Києва на полі бою та за столом переговорів.

Речник Пентагону Джон Кірбі пояснив, що йдеться про 25 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм, три рухомі контрбатарейні радари AN/TPQ-36, обладнання для створення радіоелектронних перешкод, а також польове обладнання та деякі запасні частини.

Ця зброя, на думку американського оборонного відомства, адаптована для наявних критичних потреб України, коли “російські війська продовжують наступ на сході України”.

“Сполучені Штати й надалі використовуватимуть наявні інструменти, щоб допомогти Україні захистити себе”, – йдеться у заяві.

Дев’ятий пакет військової допомоги, як раніше стало відомо, оцінюють у 150 млн доларів.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу виділити додаткові 33 мільярди доларів на допомогу Україні, більшість із цих коштів піде на оборону.

Понад 20 мільярдів доларів хочуть спрямувати на оборонну допомогу, 8,5 мільярда — на пряму економічну допомогу, а 3 мільярди — на гуманітарну допомогу і постачання продовольства.