Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Німеччина готова всіляко сприяти Україні в розслідуванні воєнних злочинів РФ на території України, зазначають в Офісі генерального прокурора.

У повідомленні Офісу генпрокурора у вівторок у телеграм-каналі відомства зазначається, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова разом із міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок відвідали міста Буча й Ірпінь Київської області, які постраждали від окупації РФ.

За словами Венедіктової, майже третина загиблих на Київщині – це жертви російських загарбників у Бучі: з могил біля місцевої церкви ексгумовано понад сотню тіл.

“Наше завдання – справедливість для потерпілих, правосуддя для воєнних злочинців, які вбивали людей, котрі просто йшли по продукти чи їхали на велосипеді. Окупанти катували та знущалися з людей просто за те, що перед ними українець. Наразі ми встановили вже перших 10 військовослужбовців РФ, підозрюваних у катуванні, та ймовірного вбивцю чотирьох чоловіків на вулиці Яблунській”, – заявила генпрокурор.

Також вона зазначила, що прокурори Офісу генпрокурора повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям 64-ї окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії РФ: слідство встановило, що вони ввірвалися до приватного будинку в Бучі та пострілами в голову вбили двох цивільних чоловіків.

Генпрокурор звернула увагу на те, що робота прокурорів ускладнена значними обсягами розмінування. У цьому контексті, як зазначається у повідомленні, український генпрокурор та голова зовнішньополітичного відомства Німеччини обговорили можливість залучення німецьких експертів до розмінування та участь судово-медичних фахівців у допомозі українським колегам.

“Міністр закордонних справ ФРН повідомила, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні в розслідуванні воєнних злочинів”, – зазначається у повідомленні Офісу генпрокурора.