окупанти у Маріуполі готують “референдум”

Його проведення заплановане, ймовірно, на 15 травня.

Про це у Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.Окупанти у Маріуполі готують  референдум

За його словами, таку дату назвали на сайті міста 0629.com.ua, також її озвучував самоназваний мер.

“За всіма ознаками окупанти мають намір до прямої інтеграції Маріуполя до росії (разом з “ДНР”). Перший крок – перехід на російський код мобільного зв’язку. Тепер до “ДНР” повинні зайти російські банки та установи вищої освіти. Щодо установ вищої освіти буде визначено Росією окремий перелік інститутів, які не лише здійснюватимуть зарахування дітей із окупованих територій, а й безпосередньо працюватимуть на території області”, – написав Андрющенко.

Також радник мера каже, що надходить інформація про намір організації у проведенні референдуму в Маріуполі щодо приєднання до Росії.

“Вчора сайт Маріуполя 0629.com.ua назвав дату 15 травня. Ми також неодноразово отримували свідчення джерел, що самопроголошений мер назве саме цю дату. Не можемо ні підтвердити, ні спростувати – продовжуємо відслідковувати та фіксувати”, – резюмував чиновник.

Також Андрющенко зазначив, що зошити у школах у Маріупольському районі та Маріуполі вже підписують “Маріупіль. Ростовська область”.

“У результаті, можна стверджувати про прискорення прямої анексії Маріуполя до росії. Які це дасть нам наслідки? Ніяких. Для Маріуполя в окупації? Думаю також”, – йдеться у повідомленні.

Українців, які не пройшли “фільтрацію” в російських таборах під Маріуполем, тримають у в’язницях