З “Азовсталі” евакуювали 53 поранених та ще 211 людей

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у відеозверненні в ніч проти вівторка, що з “Азовсталі” евакуювали 53 поранених до Новоазовська та ще 211 людей доставили через гуманітарний коридор до Оленівки.

“Спільно Головне управління розвідки Міноборони, Збройні сили України, Національна гвардія, Прикордонна служба розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату “Азовсталь” оборонців Маріуполя”, – сказала Маляр у відеозверненні у ніч проти вівторка.

Вона зазначила, що з “Азовсталі” вивезли 53 важкопоранених українських військовослужбовців, яких направили до лікарні в Новоазовську.

Також ще 211 людей через гуманітарний коридор доставили до Оленівки.

“Для подальшого повернення їх додому буде здійснено процедуру обміну”, – заявила Маляр в ефірі національного телемарафону в ніч проти вівторка.

Вона зазначила, що стосовно військових, які залишилися на території комбінату, силові відомства здійснюють заходи з порятунку.

Маляр також наголосила, що завдяки захисникам Маріуполя Україна отримала критично важливий час для формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів.

“Усі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. На жаль, ми не маємо можливості деблокувати “Азовсталь” військовим шляхом. Найважливіше спільне завдання України та всього світу – зберегти життя оборонців Маріуполя”, – підсумувала заступниця міністра оборони.