росія застосувала в Україні новітню лазерну зброю

російський віцепрем’єр-міністр Юрій Борисов заявляє, що рф застосувала новітню лазерну зброю.

Заяву чиновника- цитує російський “Первый канал”.

Борисов, який відповідає за оборонну сферу в російському уряді, заявив, що у війська рф почали поступати комплекси С-500 “Прометей”, які здатні збивати цілі у ближньому космосі: знищувати супутники та гіперзвукову зброю будь-яких модифікацій.

Крім того, російський чиновник заявив, що в Україні війська рф вже почали використовувати новий потужний лазерний комплекс під назвою “Задіра”.

Його використовують для збивання безпілотників.

“Щоб нам не витрачати дорогі ракети типу “Панцир” і “Тор”, зараз на підході ці (лазерні, – Ред.) системи, які на дальності до п’яти кілометрів можуть абсолютно вільно збивати різного класу безпілотні засоби”, – повідомив Борисов і додав, що “перші зразки вже використовуються” в Україні.

Про підписання контракту на розробку бойового лазерного комплексу “Задіра-16”, який працює на нових фізичних засадах, стало відомо у серпні 2017 року.

Він був підписаний з Всеросійським науково-дослідним інститутом експериментальної фізики в Сарові (входить до “росатому”) за участю Юрія Борисова, який на той час був заступником міністра оборони.