Ердоган: Туреччина не може відмовитись від газу РФ

Туреччина не може відмовитися від російського газу і розірвати зв’язки з президентом РФ Володимиром Путіним, заявив у четвер, 19 травня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Hurriyet.

“Що стосується війни з Росією та Україною, то, звичайно, ми зараз проводимо збалансовану політику і щодо Росії, і щодо України. І в цій політиці балансу, звичайно, я не маю наміру розривати зв’язки з паном Путіним, чи паном Зеленським”, – сказав він, пише Кореспондент.

Ердоган зазначив, що продовжує телефонні переговори із президентами обох країн.

“Туреччина продовжуватиме ці роботи, оскільки початок нової світової війни не піде на користь ні нашому регіону, ні всьому світу. Утім, у нас є зв’язки з обома сторонами. З Росією ми маємо проект в атомній енергетиці АЕС Аккую. Сподіваюся, протягом наступного року ми завершимо і відкриємо його… Знову ж таки, звідки ми беремо 50% природного газу, який зараз використовуємо? Поставляємо з Росії. Для нас це стратегічно важливі відносини. І ми не можемо розірвати цих відносин”, – заявив президент Туреччини.

При цьому він відзначив безліч партнерських відносин з Україною в галузі продуктів харчування та наміри продовжувати їх і надалі.