В зоні ОК “Південь” за добу знищено 36 окупантів і понад 4 одиниці ворожої техніки

Минулої доби п’ятниці, 20 травня, українські військові знищили 36 окупантів, а також понад 4 одиниці військової техніки противника, повідомляє Оперативне Командування “Південь”.

“Нашими підрозділами ракетно-артилерійського озброєння та авіацією за добу завдано таких втрат рашистам: 36 орків, 3 танки Т-72, реактивна система залпового вогню “Град” та автомобільна техніка”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Миколаївському та Херсонському напрямках противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування своїх позицій із підготовкою запасних відступних рубежів.

Активних наступальних дій уже тривалий час не веде. Позиції українських військ та населені пункти із мирними жителями безжально накриває артилерійським та мінометним вогнем, здійснюючи близько 70 обстрілів на добу.

“По передмістю Миколаєва з настанням темряви знов вдарили реактивні системи залпового вогню. Вражено об’єкт приміської інфраструктури. Постраждалих немає”, – повідомили в ОК “Південь”.

На Одещині ворог здійснив дві ракетні атаки із застосуванням авіації.

Корабельне угруповання противника представлено сьома великими десантними кораблями і обов’язкової присутністю хоча б одного корабля – носія крилатих ракет.

У прикордонні з Придністров’ям ситуація стабільна та контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи.