У Євросоюзі заморожено майно російських олігархів на 10 млрд євро

Російські олігархи під час війни рф в Україні вже позбулися в Євросоюзі яхт, нерухомості та іншого майна на суму майже 10 млрд євро.

Про це повідомило в середу, 25 травня, агентство dpa з посиланням на дані Єврокомісії (ЄК). Лише 8 квітня вартість замороженого в ЄС майна російських олігархів становила 6,7 млрд. євро.

Єврокомісія 25 травня представить законопроект щодо конфіскації заморожених російських активів з метою використання їх для відновлення України.

“Для цього нам слід використати будь-яку опцію, зокрема вартість російського майна, яке ми заморозили”, – заявила напередодні глава ЄК Урсула фон дер Ляйєн (Ursula von der Leyen).

Після початку російського вторгнення в Україну Євросоюз вніс у списки санкцій багатьох російських олігархів, яких звинувачують у підтримці війни. На початку березня в ЄС було створено спецпідрозділ для посилення співпраці країн ЄС щодо виявлення майна російських олігархів. В результаті через місяць було заморожено російське майно на суму 29,5 млрд євро, включаючи кошти російських олігархів та Банку росії.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, російські олігархи пропонують Заходу мільярди для України за скасування санкцій.