Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

Американський президент Джо Байден офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, повідомляється на сайті Білого дому.

“Сьогодні я оголошую новий значний пакет допомоги для надання своєчасної та критичної підтримки українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, ухваленому за підтримки двох партій у Конгресі США, Сполучені Штати зможуть продовжувати надавати Україні більше зброї, яку вони так ефективно використовують для відсічі російських атак. Цей новий пакет озброїть їх новими можливостями та передовою зброєю, включаючи HIMARS із боєприпасами, щоб захистити свою територію від наступу Росії”, – йдеться у заяві.

За словами лідера США, у пакет увійшли постачання реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) Himars з боєприпасами. У Пентагоні уточнили, що також Україна отримає 4 вертольоти Мі-17, тисячу ракет Javelin та 15 тактичних машин.

Раніше повідомлялося, що 1 червня Сполучені Штати оголосили про 11-й пакет військової допомоги Україні вартістю приблизно 700 мільйонів доларів. При цьому американський лідер заявив, що США не поставлятимуть Україні ракетні системи, за допомогою яких можна завдавати ударів по Росії.