ЗСУ відбили наступ росіян на Слов’янському напрямку

Українські військові відбили наступ росіян на Слов’янському напрямку, біля Попасної та Сєвєродонецька. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“На Слов’янському напрямку противник здійснював систематичні артилерійські обстріли. Українські воїни успішно відбили ворожий штурм в районах Бражківки, Долини та Вірнопілля. Окупанти відійшли”, – йдеться в повідомленні.

В Генштабі зазначають, що росіяни за підтримки мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню намагаються закріпитись в селі Богородичне біля Святогорська, тут тривають бої.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Сєверодонецька, Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Тошківки.

“Українські воїни успішно протистоять штурмовим діям ворога у Сєверодонецьку. Частиною підрозділів противник веде штурм у районі Тошківки, бойові дії тривають. Окрім того, ворожий штурм успішно відбито у районі Метьолкіного. Окупанти відійшли”, – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Також повідомляється про те, що українські військові зупинили наступ росіян в районі Попасної, біля сел Миколаївка та Берестове, біля Ниркового (село біля Попасної) тривають бої.

На Бахмутському напрямку росіяни провели артилерійські обстріли позицій ЗСУ неподалік Миколаївки, Білогорівки, Гірського, Комишувахи та Новолуганського, завдали авіаудару поблизу Покровського.

“З метою виявлення слабких місць в обороні та викриття системи вогню, окупанти, не шкодуючи особового складу, проводили розвідку боєм неподалік Володимирівки. Наші захисники грамотно зустріли ворога – противник з втратами відійшов”, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

У Південній Україні, на Південнобузькому напрямку, росіяни обстріляли українські позиції у районах Добрянки, Великої Костромки, Мурахівки і Прибузького, завдали удару штурмовою та армійською авіацією поблизу Снігурівки (місто в Миколаївській області) та Тополиного.