Байден: новий закон про контроль над зброєю буде найзначнішим за десятиліття

Президент США Джо Байден висловився на підтримку нового потенційного законопроекту з контролю над зброєю, обговорення якого йде в Сенаті.

Нагадаємо, що група сенаторів, очолювана демократом Крісом Мерфі і республіканцем Джоном Корніном, оголосила в неділю про узгодження рамок потенційного законопроекту з контролю над зброєю, включаючи посилення перевірок біографічних даних для покупців вогнепальної зброї молодше 21 року і під припинення купівлі.

Президент висловив жаль у зв’язку з тим, що законопроект не включає всіх необхідних заходів. Водночас він висловив вдячність сенаторам за важливі кроки в правильному напрямку.

«Це стане найзначнішим законом щодо контролю над зброєю, прийнятим Конгресом за останні десятиліття, – заявив Байден. – За двопартійної підтримки немає жодних виправдань для зволікання, і немає причин, чому він (законопроект) не має швидко пройти через Сенат та Палату представників».

«Кожен минулий день у цій країні вбивають все більше дітей: чим швидше (законопроект) потрапить до мене на стіл, тим швидше я зможу його підписати, і тим швидше ми зможемо вжити цих заходів для порятунку життів», – резюмував президент Байден.