Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

У Лисичанську минулої доби загинули троє місцевих жителів, у тому числі шестирічна дитина.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Telegram.

“За 12 червня в Лисичанську загинули троє місцевих жителів – чоловік та жінка, а також 6-річна дитина. Поранено одну особу”, – зазначив він.

За інформацією Гайдая, сьогодні вночі там згорів торговельний комплекс, пошкоджено ще чотири будинки, а також споруди місцевої шахти.

Також 11 будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки та дитячий садок.

“Наші воїни успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте”, – повідомив голова ЛОВА.

Щодо ситуації в Сєвєродонецьку Гайдай повідомив, що противник продовжує штурмувати місто, “дещо відтіснив українських військових” завдяки значній перевазі в артилерії.

“Втім, бойові дії за населений пункт тривають. Росіяни нищать квартал за кварталом. Вчора багато хто побачив відеоролик, знятий у старих районах міста: зруйновані практично під нуль багатоповерхівки. Одну із них розбито на чотири частини, уламки яких тримаються окремо. Це справжня картина “руського миру”Декілька снарядів влучили в очисні споруди Сєвєродонецька, тричі обстріляна територія “Азоту”, де ще залишаються люди у бомбосховищах”, – розповів він про ситуацію в місті.