ЗСУ відбили штурм у напрямку Слов’янська і стримують росіян біля Сєвєродонецька і Бахмута – генштаб

Українські військові відбили російський штурм села Долина, яке розташоване на шляху до Слов’янська Донецької області.

ЗСУ також продовжують стримувати наступ росіян на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках попри масовані удари в цих районах.

Про це повідомляє генштаб ЗСУ.

“На Слов’янському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного. Українські воїни відбили ворожий штурм в напрямку населеного пункту Долина. Противник відійшов”, – йдеться в повідомленні.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни застосували артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах Сєверодонецька, Лисичанська, Устинівки, Лоскутівки, Метьолкіного та Борівського, а також завдали авіаційного удару по Лоскутівці, повідомляє генштаб ЗСУ.

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли із артилерії райони населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Покровське, Нова Кам’янка, Яковлівка, Берестове, Миколаївка та Новоіванівка, завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 по населеному пункту Яковлівка.

“Наші воїни знову успішно відбили штурмові дії противника в напрямку Берестового”, – йдеться в повідомленні генштабу ЗСУ.

На півдні Запорізької та Донецької областей росіяни продовжують масовані обстріли із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, аби запобігти перекиданню українських військових на інші ділянки фронту.

У Херсонській області, на Південнобузькому напрямку, росіяни готуються до оборони і намагаються завадити українському контрнаступу.

“Ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних рубежів та вдосконаленні інженерного обладнання позицій. Застосував ствольної та реактивну артилерію в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка, Мурахівка, Червона Долина, Зоря, Котляреве, Новомиколаївка, Степова Долина, Таврійське, Лимани та Олександрівка”, – повідомляє генштаб.

За даними українських військових, в російській армії почастішали випадки звільнення військових через відмову від участі у бойових діях на території України.

“Це не дозволяє у стислі терміни здійснити посилення та заміну російських підрозділів, що втратили боєздатність”, – відзначають у генштабі.