Джонсон: Росія може вичерпати ресурси на Донбасі

Військова розвідка Великобританії вважає, що темпи наступу Росії в Україні сповільняться протягом найближчих кількох місяців, оскільки російська армія вичерпає свої ресурси, заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон в інтерв’ю європейським газетам напередодні саміту G7 у Німеччині.

У витримках із цього інтерв’ю, опублікованих німецькою газетою Sueddeutsche Zeitung, Джонсон каже, що російські сили просуваються вперед у східному Донбасі, але зазнають великих втрат.

“Наша військова розвідка вважає, що в найближчі кілька місяців Росія може дійти такого моменту, коли вже не буде жодного поступу вперед, тому що вона вичерпала свої ресурси, – сказав Джонсон. – Тоді ми повинні допомогти українцям змінити динаміку”.

“У тій мірі, в якій українці спроможні розпочати контрнаступ, його слід підтримати. Обладнанням, яке вони вимагають від нас”, – додав британський прем’єр.

На питання, як виглядатиме перемога України чи поразка Путіна, Джонсон відповів, що необхідно щонайменше відновити статус-кво, який був до 24 лютого, та витіснити російські війська із захоплених територій.