Українці, які прибувають до Великобританії нелегально, можуть бути вислані до Руанди

Британський прем’єр раніше стверджував, що депортація українців у Руанду просто неможлива. Але тепер він заявив, що теоретично це можливо.

Українці, які прибувають до Великобританії нелегально, можуть бути вислані до Руанди. Про це, як повідомила у п’ятницю, 24 червня, лондонська газета The Guardian, заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Джонсон зауважив, що такий варіант є дуже малоймовірним, але водночас визнав, що теоретично він можливий.

“Єдиними обставинами, за яких людей буде відправлено до Руанди, це якщо вони прибудуть до Великобританії нелегально і тим самим підірвуть безпечні та законні маршрути, які ми маємо. Ми даємо українцям 130 тисяч віз, і у них є принаймні два дуже хороші маршруту для в’їзду Але якщо вони в’їдуть сюди нелегально, то підірвуть становище всіх, хто прибуває сюди легально. , це дуже малоймовірно”, – сказав британський прем’єр під час візиту до столиці Руанди Кігалі.

Раніше Борис Джонсон, коментуючи представлену у квітні спірну британську програму висилки нелегалів у Руанду, заявляв, що депортація українців у її рамках “просто неможлива”. У ході нинішнього візиту до Кігалі Джонсон знову виступив проти укладання “поганого світу” у конфлікті між Україною та Росією, наголосивши, що це лише зміцнить путінську машину війни.