У США посилили контроль за продажем вогнепальної зброї

Новий закон запроваджує суворіші перевірки під час продажу зброї особам молодше 21 року.

Закон про посилення контролю над обігом вогнепальної зброї у суботу, 25 червня, підписав президент США Джо Байден. Раніше, 23 червня, його схвалив Сенат.

Закон під назвою The Bipartisan Safer Communities Act передбачає введення суворіших перевірок перед продажем зброї особам віком до 21 року, а також виділення 15 млрд доларів на фінансування послуг з охорони психічного здоров’я громадян та забезпечення безпеки навчальних закладів. Крім того, він забороняє особам, засудженим за домашнє насильство, протягом п’яти років купувати вогнепальну зброю та передбачає виділення штатам 750 млн доларів у вигляді грантів на програми кризового втручання.

“Цей закон не робить всього, що я хочу, проте включає положення, до запровадження яких я закликав давно, тому що це рятує життя”, – наголосив Байден.

Масові вбивства з вогнепальної зброї у США
Закон, що посилює контроль над продажем вогнепальної зброї в Сполучених Штатах, був прийнятий на тлі випадків масових вбивств з вогнепальної зброї, що почастішали в країні. 24 травня в початковій школі міста Ювалде в штаті Техас в результаті такого злочину загинули 19 дітей і троє дорослих, включаючи нападника.

Незадовго до цього, 15 травня, 18-річний білий чоловік застрелив 10 темношкірих у супермаркеті місті Баффало у штаті Нью-Йорк.

11 червня у Вашингтоні та ще 300 містах США пройшли багатотисячні мітинги прихильників обмеження вільного продажу зброї.