Франція та Британія домовилися надавати більше допомоги Україні

Під час зустрічі у кулуарах саміту “Великої сімки” прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон та французький президент Емманюель Макрон домовилися про надання більшої допомоги Україні у її війні з Росією.

“Вони погодилися в тому, що зараз критичний момент у розвитку війни, і є можливість розгорнути хід цієї війни”, – йдеться у заяві представника офісу британського прем’єра.

Обидва лідери наголосили на необхідності підтримати Україну у посиленні її позицій як у веденні війни, так і в будь-яких майбутніх переговорах, йдеться у заяві.

У той же час Джонсон попередив Макрона про небезпеку ведення подібних переговорів.

“Будь-яка спроба заспокоїти цей конфлікт зараз призведе лише до затягування нестабільності”, – повідомляє прес-служба британського прем’єра.

Крім того, на думку Джонсона, таким чином виникне ризик, що Путіну буде надано ліцензію маніпулювати як суверенними країнами, так і міжнародними ринками до нескінченності.

На відміну від Макрона, який наполягає на необхідності продовження діалогу з Володимиром Путіним, Джонсон після 24 лютого відмовився від спілкування із російським терористом, якого він називає диктатором.