Ракета попала в Кременчуцький ТЦ, де знаходилось 1000 людей

Російські окупанти завдали ракетного удару по торговельно-розважальному центру у м. Кременчуці Полтавської області, де на той момент перебувало понад тисячу цивільних осіб, написав президент України Володимир Зеленський у телеграм-каналі.

“Кременчук. Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити”, – написав Зеленський, повністю продублювавши повідомлення голови Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна.

Він прикріпив до повідомлення відео пожежі, на якому видно, що величезна будівля торговельно-розважального комплексу охоплена вогнем, на місці працюють рятувальники.

За словами глави держави, будівля не становила “жодної небезпеки для російської армії, жодної стратегічної цінності”. “Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно”, – написав Зеленський.

Повідомлення розмістив у себе в телеграм-каналі голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. “Зараз на місці працюють медики, рятувальники та правоохоронці. Кількість постраждалих уточнюється”, – написав він.

Лунін назвав ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці злочином проти людяності, “неприхованим та цинічним актом терору проти мирного населення”.

За даними ЗМІ, ТРЦ, у який влучила ракета, розташований у Кременчуці неподалік залізничного вокзалу.