Тимошенко на Форумі в Берліні закликала світ створити новий світовий порядок для захисту від Росії

Ми, українці, ніколи не пробачимо й ніколи не підемо на жодні капітуляційні домовленості з ворогом, ми ніколи не допустимо, щоб зло залишилося непокараним.

Щоб його зупинити, світові потрібен новий, логічний і справедливий порядок, який пролягає через створення широкої, відкритої, доступної єдності вільних народів світу.

Юлія Тимошенко закликала до створення нового світового порядку, включаючи спільну систему непереможного безпекового захисту

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні, 27 червня, виступаючи під час Форуму Міжнародного демократичного союзу у Берліні.

«Ми з вами зараз – у червні 2022 року. Вже понад чотири місяці йде найбільша війна в Європі з часів Другої світової. Наша мирна демократична красива країна, яка ніколи, нікому і нічим не загрожувала, сьогодні жорстоко розстрілюється в упор. Ми, українці, ніколи цього не пробачимо, ніколи не підемо на жодні капітуляційні домовленості, ніколи не допустимо, щоб це зло залишилося непокараним», – наголосила вона.

«Щоб зупинити варварський режим путіна, нам потрібен новий світовий порядок, який є логічним і справедливим. Це шлях до створення широкої, відкритої, доступної єдності вільних народів світу. Справжньої Єдності, скріпленої спільними інтересами, спільними цілями і цінностями, спільними інституціями і спільною системою непереможного безпекового захисту. За межами такої єдності мусять тимчасово залишитися лише країни-терористи, країни-агресори та країни, які загрожують цілому світу», – переконана лідерка «Батьківщини».

За її словами, для створення такого світового порядку потрібно запровадити прості й зрозумілі критерії, які визначатимуть країну як вільну та мирну і яка може увійти в об’єднання вільних народів; мусять бути реформовані всі міжнародні  організації, які відповідають за мир і справедливість; НАТО більше не може залишатись «клубом для обраних» – натомість має стати захисником всіх країн, які щиро прагнуть жити в мирі; треба на всіх міжнародних майданчиках – від Радбезу ООН до Європейського Союзу – замінити консенсусний принцип ухвалення рішень на принцип кваліфікованої більшості, а також потрібно багаторазово посилити міжнародний контроль і невідворотну відповідальність кривавих лідерів перед людством.

«Все це і багато іншого потрібно змінити в світі, щоб зберегти  людство і планету. Часу залишилось обмаль. Адже навіть сьогоднішня війна це не лише війна росії проти України. Це війна кремля проти Європи й Америки. Це також війна проти Азії, проти Африки, проти Австралії і Океанії. Це вже початок гібридної Третьої світової війни, у яку втягнуті десятки країн. Ця війна загрожує голодом, економічним, соціальним і енергетичним хаосом», – підкреслила Юлія Тимошенко.

У цьому зв’язку вона закликала закінчувати цю війну негайно, всіма силами вільного світу, не граючись у примару затяжної війни на виснаження, яку пропонує кремль. Закінчувати розгромом армії агресора та падінням режиму путіна.

«Не треба боятися бути сильними. Сила – не провокує! Провокує слабкість! Саме слабкість живить спокусу агресора захопити території, підкорити країни, відновити імперію… Сила об’єднаного вільного світу принесе Перемогу. І потім, як переможці і цій глобальній війні, вільні країни мають збудувати новий порядок, який більше ніколи не допустить нових жахливих трагедій», – резюмувала Юлія Тимошенко.

26-29 червня Міжнародний демократичний союз (МДС) після більш ніж двох років заходів online проводить Форум МДС у Берліні. Основна увага цьогорічного форуму, у якому беруть участь законодавці, партійні керівники та лідери думок, лідери членів Союзу з усього світу, – геополітичні зміни, спричинені нападом Росії. «Батьківщину» на заході також представляє заступник Голови партії, Перший заступник голови Комітету ВРУ у закордонних справах  Григорій Немиря.

Нагадаємо, Міжнародний демократичний союз – це асоціація понад 80 консервативних та християнсько-демократичних партій та їхніх однодумців центристського та правоцентристського спрямування з понад 60 країн усіх континентів світу. МДС є майданчиком для взаємодії цих партій, на якому політики можуть обмінюватися думками та своїм баченням, налагоджувати контакти та говорити одним потужним голосом для просування демократії по всьому світу. Цей Союз у 1983 році заснували такі визначні політики, як Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Гельмут Коль, Жак Ширак та інші.