Тисячі людей вийшли на вулиці британської столиці, щоб взяли участь у 50-му прайді

У суботу тисячі людей вийшли на вулиці британської столиці, щоб взяти участь у ювілейному, 50-му прайді.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє AP.

Яскравий натовп із тисяч людей зібрався або взяти участь у святі, або спостерігати за ним, утворивши феєрію з веселкових прапорів, блискіток та леліток.

Після двох років скасування через пандемію коронавірусу парад відбувся через півстоліття після першого маршу в Лондоні на честь прайду в 1972 році.

Суботня процесія пройшла схожим маршрутом, що й оригінальний, розпочавшись біля Гайд-парку та пройшовши вулицями до Вестмінстера. Після цього мав відбутися концерт на Трафальгарській площі.

Кріс Джоел-Дешілдс, один з організаторів прайду в Лондоні, сказав, що після інавгураційного заходу було зароблено “важливі” права та свободи, “але ще багато роботи попереду”.

Приєднавшись до святкувань, мер Лондона Садік Хан привітав “прекрасний день” “єдності, видимості, рівності та солідарності”.
Як повідомляє Sky News, у лондонському прайді взяла участь і група жінок з українськими прапорами.

Очікувалося, що понад 600 груп ЛГБТК візьмуть участь у марші, який очолили члени Фронту звільнення геїв з прайду 1972 року.

Також були представлені організації – від благодійних організацій до університетів і екстрених служб.

Минулої суботи українці і поляки виступили за мир і вимагали припинити дискримінацію ЛГБТ+ спільноти на спільному прайді у Варшаві.