Європейський Союз виділив Україні 16 млн євро

Європейський Союз виділив 16 млн євро для підтримки доступу до освіти та допомоги жертвам сексуального насильства в Україні. Про це повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.

Повідомляється, що кошти будуть спрямовані на підтримку урядової Всеукраїнської шкільної онлайн-платформи та задоволення потреб у безпечних навчальних просторах для очного навчання та матеріалах для дітей. Підтримка також буде надана вчителям, щоб допомогти їм продовжувати роботу під час війни.

Допомога буде адаптована до різних ситуацій у різних регіонах України (на сході та заході країни) та включатиме підтримку дистанційної освіти для дітей, які були змушені залишити країну.

Частина коштів буде спрямована на допомогу жертвам сексуального насильства в умовах конфлікту.

“Це буде включати безпосередню допомогу місцевим організаціям громадянського суспільства та службам швидкої допомоги, а також спеціалізованим слідчим групам під керівництвом Генеральної прокуратури України. Також буде надано підтримку зусиллям Спеціального представника Генерального секретаря ООН із сексуального насильства під час конфлікту щодо забезпечення надання скоординованої підтримки ООН жертвам в Україні під керівництвом уряду”, – йдеться у повідомленні.