КМУ затвердив перелік російського майна і активів в України, які будуть конфісковані

Уряд затвердив указ президента, яким пропонується конфіскація 903 об’єктів, які належать саме російській державі.

Кабінет міністрів затвердив перелік російського майна і активів на території України, які будуть конфісковані на користь держави.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за словами якого, мова йде про сотні будівель, корпоративних прав, земельних ділянок та фінансових активів.

“Все це розділено на три категорії. Перша категорія – майно, яке належить російській державі. Друга категорія – це майно, яке належить підсанкційним громадянам та компаніям з Росії. Третя категорія – активи російських банків. Уряд затвердить указ президента, яким пропонується конфіскація 903 об’єктів, які належать саме російській державі, 79 позицій – це корпоративні права, 824 позиції – це майно. Як і обіцяли, забираємо на користь українського народу всі ці російські активи, робимо це системно і відповідно до всіх процедур. Ми не підміняємо закон нашим бажанням, а реалізовуємо стратегічне завдання у правовий спосіб”, – сказав він.

За його словами, конфісковані активи будуть конвертовані у грошові кошти, які будуть спрямовані у оборону та відновлення України.

Також він додав, що наступним кроком має стати конфіскація російських активів на Заході для відбудови України.

“Над цим працює і уряд, і Офіс президента з командами найкращих юристів та з командами наших міжнародних експертів, партнерів і союзників”, – сказав він.