Коллаборанта Володимира Сальдо везуть до Москви

Прес-служба коллаборанта Володимира Сальдо, так званого голови призначеної Росією окупаційної адміністрації Херсонської області, повідомляє, що його відправляють літаком до НДІ швидкої допомоги імені Скліфософського у Москві.

“У зв’язку зі станом здоров’я голову адміністрації Херсонської області транспортують до Москви За результатами медобстеження було прийнято рішення про переведення Володимира Сальдо до НДІ Скліфосовського, де йому надаватиметься кваліфікована медична допомога. Борт із головою адміністрації Херсонської області вирушає із Сімферополя до Москви”, – повідомила його прес-служба.

Напередодні пізно ввечері в телеграм-каналі Сальдо справді з’явилося повідомлення про те, що “міністр охорони здоров’я” адміністрації з’явився до нього з групою лікарів і наполіг на “негайному медобстеженні”. У зв’язку з цим Сальдо повідомив про передачу своїх повноважень “главі уряду” “військово-цивільній адміністрації”.

Сальдо мало що розповів про свій стан, але все ж таки повідомив про нездужання, яке “за попередніми оцінками стало результатом ускладнення після перенесеного захворювання Covid-19”.

НДІ Скліфософського найбільш відомий як центр екстреної допомоги, але в ньому є спеціалісти і для планового лікування. Інфекційне відділення для лікування Covid-19 там обладнане на тимчасовій основі, повідомляє сайт лікарні.

При цьому протягом дня в п’ятницю російські агентства передали цілу низку заяв Сальдо з різних питань (про модернізацію Каховської ГЕС, про скасування української адміністративної реформи, що призвела до зменшення кількості районів в області), причому стверджувалося, що про це він говорив в особистій розмові з журналістами.

Telegram-канал Baza 5 серпня пише, що Сальдо могли отруїти, а його стан оцінюється як надзвичайно тяжкий.

Пацієнта, за даними Baza, переправили до однієї з лікарень окупованого Криму, де його стан погіршився. Колаборанта підключили до апарату ШВЛ та ввели в кому.

Наразі Сальдо планують спецбортом відправити з Криму до Москви.

Водночас у Telegram-каналі Сальдо 5 серпня з’явилася публікація, де від його особи повідомляється, що “губернатор” пройшов медобстеження і загалом почувається добре, а погіршення стану пов’язане з перенесеним COVID-19.

16 липня депутат Херсонської облради Сергій Хлань вже повідомляв про ймовірне отруєння Сальдо. За версією депутата, це могло зробити ФСБ РФ, оскільки напередодні “губернатор” пив переданий із Москви коньяк.