У добровольчі батальйони для війни в Україні в рф набирають викладачів та вчителів

В Ульянівській області рф добровольчі батальйони для війни в Україні набирають викладачів та вчителів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Baza.

Так, військовий комісаріат Ульянівської області попросив керівників середніх навчальних закладів “сприяти” у пошуку нових контрактників.

“Набирати добровольців хочуть безпосередньо з викладачів – ними ж укомплектують іменні батальйони “Свіяга” та “Сімбірськ”, які незабаром вирушать до України”, – йдеться у повідомленні.

Загалом обом батальйонам потрібно 400 бійців. На викладачів, які побажали до них приєднатися, чекає контракт терміном від півроку, а також щомісячна зарплата від 220 тисяч рублів та одноразова виплата у 100 тисяч рублів зверху.

При цьому для звичайних жителів Ульянівської області умови набагато менші – в регіональних газетах їм пропонують поїхати на “спецоперацію” з оплатою від 30 тисяч рублів на місяць.

Як повідомлялося, аналітики Інституту вивчення війни назвали чотири області у росії, у яких формують добровольчі батальйони для війни в Україні. Це Новосибірська, Саратовська, Ульянівська та Курганська області.

При цьому росія під час прихованої мобілізації могла набрати понад 30 тисяч добровольців на війну проти України. Більшість із них не мають військового досвіду.