Прем’єрка Фінляндії: Неправильно, що росіяни в умовах війни подорожують ЄС

Прем’єрка Фінляндії Санна Марін вважає необхідним припинити видачу туристичних віз росіянам на загальноєвропейському рівні, повідомляє Українська служба фінської телерадіокомпанії Yle.

Такі рішення необхідно ухвалювати спільно в ЄС, і це можуть бути санкції проти російського туризму, вважає Марін. Водночас, на її думку, Фінляндія самостійно могла б уповільнити видачу в’їзних документів.

“Неправильно, що поки Росія веде агресивну та жорстоку війну в Європі, росіяни можуть жити, наче нічого не сталося, і подорожувати Європою. Це несправедливо”, – заявляє Марін.

За її словами, росіяни зараз використовують Фінляндію як перевалочний пункт, через її територію їдуть до інших країн на відпочинок.

“У нас немає власного санкційного законодавства, яке б дозволило обмежити такі дії з боку російських туристів. Можливо, існують інші способи, наприклад ми можемо загальмувати видачу віз. Тобто фактично обмежити в’їзд, хоч формально він був би відкритий”, – відзначила вона.

Фінляндія надає Україні економічну, гуманітарну та воєнну допомогу. Зміст пакетів воєнної допомоги не розголошується.

У травні Санна Марін відвідала Ірпінь та Бучу.

“Було вкрай важко дивитися на все те, що Росія зробила з цими містами. Дуже багато людей загинуло. Та водночас викликає захоплення героїчний дух українського народу, який б’ється за свою свободу та за всю Європу”, -відзначила вона на зустрічі з Зеленським.