Трамп заявив, що його резиденцію у Флориді обшукали співробітники ФБР

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що співробітники ФБР провели обшук у резиденції Мар-а-Лаго у Флориді, що належить йому.

“Для нашої нації настали темні часи, оскільки мій прекрасний будинок, Мар-А-Лаго в Палм-Біч, штат Флорида, в даний час перебуває в облозі, піддається рейду та окупований великою групою агентів ФБР”, – йдеться у заяві, опублікованій у соцмережі Трампа Truth Social.

Резиденция

“Це неправомірні дії прокуратури, використання системи правосуддя як зброя та атака радикальних лівих демократів, які відчайдушно не хочуть, щоб я балотувався на пост президента у 2024 році”, – додав він.

Причини обшуків екс-президент не назвав. Трамп заявив, що “нічого подібного ніколи не траплялося з президентом США”, і зазначив, що агенти ФБР навіть розкрили його сейф.

У квітні повідомлялося, що міністерство юстиції США розпочало розслідування за фактом вивезення Трампом офіційних президентських документів до резиденції Мар-а-Лаго, де він постійно проживає з січня 2021 року.

Розслідування почалося після того, як у лютому Національне управління архівів та документації США повідомило Конгрес, що виявило в маєтку близько 15 коробок із документами Білого дому, деякі з яких містили секретні матеріали.

Комітет з нагляду Палати представників тоді оголосив, що розширює розслідування дій Трампа та попросив надати додаткову інформацію.

Раніше Трамп підтвердив, що погодився повернути деякі документи до архіву, назвавши це “звичайним та рутинним процесом”.

Телеканал CNN повідомив, що Трампа не було в маєтку під час обшуку – він перебував у Нью-Йорку, а співробітники ФБР прийшли до резиденції з ордером.

Трамп зазвичай проводить літо у своєму гольф-клубі в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, а Мар-а-Лаго на літні місяці закривається, пише Reuters.

Згідно з американськими законами, президент, що йде, зобов’язаний передавати всі свої листи, робочі документи та електронну пошту до Національного архіву.