ПАРЄ готує окрему резолюцію щодо звільнення Надії Савченко, – Ар’єв

Парламентська асамблея Ради Європи готує окрему резолюцію щодо української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яка незаконно утримується на Росії.

Про це на брифінгу заявив народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка», голова постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

«Парламентська асамблея буде робити окрему резолюцію по Надії Савченко із наслідками для російської влади. І, схоже, список Савченко, схожий на список Магнітського, стає все більш реальною справою, оскільки вже лунають пропозиції щодо запровадження цього списку і з боку ПА Ради Європи, і з боку європейського парламенту», – сказав Ар`єв.

Крім того, депутат розповів, що генсек Ради Європи досі ніяк не відреагував на ситуацію з визволенням Надії Савченко.

«3 березня під час засідання бюро Асамблеї я звернувся до Президента ПАРЄ Педра Аграмунта і до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з тим, щоб вони вчинили максимальні дії зі свого боку для звільнення Надії Савченко. Адже Турбйорн Ягланд має прямі контакти із нинішнім російським урядом. Того ж дня Президент ПАРЄ зробив заяву щодо звільнення Савченко, але оскільки російська делегація на підтвердження її повноваження в Асамблеї припинила всі контакти з Асамблеєю та її керівництвом, це звернення залишилося поза увагою. Позавчора була заява голови комітету міністрів Ради Європи Болгарії Даніеля Мітова, яка зараз делегує в Раді Європі, але моє звернення до Турбйорн Ягланда залишилося без уваги. Тому вчора я від імені делегації направив йому листа, щоб він доклав всіх зусиль для звільнення Надії Савченко, а саме через його контакти із російською владою, де в листі були викладені абсолютно всі аргументи щодо терміновості подій, але досі ми не отримали жодної відповіді», – сказав Ар’єв.

Він також зазначив, що європейські парламентарі підписують петицію про звільнення Савченко,  яку ініціювали видатні особи з різних країн.

«Потрібно зробили все можливе для звільнення Савченко. Європейські колеги мене підтримали, і сказали що будуть розповсюджувати петицію всередині національних парламентів своїх країн, і також вимагати від своїх урядів робити кроки для звільнення Надії Савченко. Ці кроки будуть сформовані найближчим часом», – підкреслив Володимир Ар’єв.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.