Порошенко під час розмови з Юнкером закликав ЄС посилити тиск на Росію

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером закликав ЄС посилити тиск на Росію, щоб звільнити українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко та інших незаконно затриманих українці.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент України Петро Порошенко закликав ЄС посилити тиск на Росію, щоб звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих українців.

Президент України та президент Європейської Комісії також узгодили подальші кроки для запровадження безвізового режиму з ЄС для українців.

Зокрема вони обговорили зміни до закону про електронне декларування і привітали досягнення компромісу в переговорах України та Єврокомісії щодо внесення цих змін.

Жан-Клод Юнкер висловив сподівання щодо позитивного рішення Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання питання електронного декларування у відповідності до стандартів ЄС, що стане значним кроком уперед у реалізації антикорупційної політики і дозволить Україні за кілька років інтегруватися до Європейського Союзу.

Глава держави також привітав рішення Ради ЄС від 10 березня щодо продовження до 15 вересня 2016 року терміну дії обмежувальних заходів ЄС, запроваджених внаслідок підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України стосовно 146 фізичних осіб та 37 організацій.

Петро Порошенко також подякував ЄС за підтримку Надії Савченко, викраденої з території України. Президент України закликав ЄС посилити тиск на Росію, щоб звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих українців.

Співрозмовники домовилися зустрітися 17 березня під час наступного візиту Президента України до Брюсселя.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.