Карпати вдома програли Дніпру з рахунком 0:1

Сьогодні, 20 березня, на «Арені Львів» ФК «Карпати» провели свій другий домашній матч у новому році в рамках Ліги Парі-матч. Суперником львів’ян був дніпропетровський ФК«Дніпро». Гра завершилася перемогою гостей з рахунком 1:0.

Склади команд:

«КАРПАТИ»: Мисак, Пластун, Гітченко, Костевич, Мірошніченко, Чачуа (Кльоц, 46), Голодюк (Карноза, 63), Ксьонз, Кадимян, Худоб’як, Ґ. Лещук (Габріель, 78).

Запасні: Підківка, Маркович, Новотрясов, Кожанов.

Старший тренер – Володимир Безуб’як.

«ДНІПРО»: Лаштувка, Джон Руїс, Леонардо Де Матос, Чигринський, Зозуля (Політило, 90), Лучкевич (Безус, 66), Шахов, Ротань, Папа Гуйе, Федецький, Матеус (Бруно Гама, 76).

Запасні: Варцаба, Адамюк, Назаренко, Андерсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Зозуля, 62.

Попередження: Ротань, 81, Шахов, 88, Безус, 90+2.

Перший тайм матчу на «Арені Львів» дуже нагадував поєдинок першого кола у Дніпропетровську, лише у дзеркальному відображенні. Цього разу темп грі задавали гості, натомість господарі оборонялися і намагалися контратакувати. У «Карпат» попереду мало що вдавалося, ударів по воротах Лаштувки практично не було. Згадати можна хіба навіс Костевича зі штрафного у руки Лаштувці, дальній постріл Гітченка та удар Голодюка зі стандарту.

Власне, Олег Голодюк міг цього удару і не завдавати, адже на самому початку матчу він зазнав травми і на заміну вже готувався вийти Дмитро Кльоц. Однак лікарі «левів» змогли поставити опорника на ноги. До слова, початок матчу просто таки ряснів виходами медиків на поле. Окрім Голодюка двічі поспіль діставалося Лучкевичу. Спершу міцність його голови перевірив Костевич, який виконував дуже сильний навіс, а згодом молодий дніпрянин упав в зіткненні з Худоб’яком.

Самі ж дніпряни провели кілька непоганих атак, створили кілька моментів, хоча аж надто загрозливими вони не були і особливої небезпеки біля воріт Мисака не становили. Очевидно, обидва наставники мали про що поговорити зі своїми підопічними у перерві, адже якість гри як «Карпат», так і «Дніпра» бажала кращого. Перший крок зробив Володимир Безуб’як, який замість Чачуа випустив Кльоца.

І з першим же свистком «Карпати» пішли в атаку. Худоб’як кинув у прорив Ксьонза, який виграв на швидкості боротьбу і пробивав з гострого кута. Було небезпечно, але все ж читалася передача на партнерів, які набігали по центру. У відповідь «Дніпро», зусиллями Лучкевича, створив два моменти, але хавбеку не вдалося адекватно розпорядитися м’ячем, хоча епізоди були дуже гострі.

Але усі ці моменти розбилися, коли Лещук вивів на побачення з Лаштувкою Дмитра Кльоца. Маючи достатньо часу та сил, хавбек прибрав Папу Гуйє, хитнув воротаря, але замість завершального удару віддав м’яча Ксьонзу. Павла на той час вже встигли накрити… І стара футбольна відповідь не забарилася. Флангова подача у центр карної зони завершилася «вильотом» Зозулі, який видряпав м’яча і без жодних перешкод пробив повз Мисака – 0:1.

Після забитого м’яча «Дніпро» став грати значно спокійніше, більше контролював м’яча і тримав оборону. Карпатівці ж намагалися продиратися крізь досвідчені редути суперника, але зробити це було дуже непросто. У кількох епізодах, здавалося, що м’яч таки опиниться під ударною ногою, але реальної загрози «зелено-білі» так і не створили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.