Чергова «Французька весна» у Львові стартує 1 квітня

З 1 квітня по 4 травня, вже втринадцяте в Україні триватиме фестиваль «Французька весна». Цьогоріч «Французька весна» проходитиме у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Рівному та Запоріжжі.

 Про це розповіли організатори фестивалю.

«Французька весна в Україні» є також нагородою запропонувати українській публіці подорож крізь різноманітні французькі художні жанри, а це музика, театр, кінематограф, фото. Подібні заходи організовуються для того, щоб усі бажаючі мали нагоду познайомитися з мовою та культурою Франції», – розповіла президент ГО «Alliance France» Наталія Демчик.

Фестиваль «Французька весна в Україні» буде проводитись за умов тісної співпраці з культурними закладами Львова, зокрема театрами та кінотеатрами

«Програма складається з двох частин: французька, яку організовують французькі представники та наша ,до якої долучаються наші творчі спілки», – сказав почесний консул Франції у Львові Дмитро Ярема.

У рамках цьогорічної «Французької весни» відбудеться Перший міжнародний фестиваль органної та камерної музики. Львів’янам обіцяють виступ французької музичної групи «Рапсодія». У Національному Академічному Драматичному українському театрі ім. М. Заньковецької покажуть виставу Еріка-Еммануеля Шмідта «Оскар та Рожева пані», а в Першому українському театрі для дітей та юнацтва можна переглянути спектакль «БлаБлаБла». Також французькі науковці представлятимуть у Львові цікаві конференції, що стосується циганів, націоналізму в Європі та «Словника французької мови».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.