У центрі Одеси розпочалася безстрокова акція протесту проти призначення Стоянова прокурором області

У центрі Одеси розпочалася безстрокова акція протесту проти призначення Миколи Стоянова прокурором Одеської області.

Як передає кореспондент ІА “Центр новин”, десятки людей зібралися на вулиці Пушкінській перед адміністративною будівлею прокуратури. Вони заклали шинами вхід до будівлі, залишивши вузький прохід. Встановлено два намети, активісти принесли дизель-генератори.

Коли співробітники відомства проходять на роботу, присутні скандують: «Слава Україні!».
У числі тих, хто зібрався, – активісти різних громадських організацій і політсил: «Правого сектору», «Демократичного альянсу», «Самооборони Майдану Одеси» та інших.

Як заявив представник «Самооборони Майдану Одеси» Віталій Кожухар, дана акція – безстрокова. «Поки Стоянов – прокурор Одеської області, акція не припиниться», – сказав він.

На даний час до прокуратури продовжують прибувати люди.
За дотриманням громадського порядку стежать правоохоронці.

Нагадаємо, 30 березня заступник генерального прокурора Роман Говда представив Миколу Стоянова колективу прокуратури Одеської області як керівника цього наглядового відомства. У прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що Стоянова поновлено на посаді прокурора Одеської області на виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду наказом генпрокурора від 29 березня.
Стоянов вже був прокурором Одеської області. Його призначив на цю посаду у травні 2014 року тодішній генпрокурор Олег Махніцький. Наступний генпрокурор Віталій Ярема звільнив Стоянова з посади прокурора Одеської області.
До цього часу прокурором області був Давід Сакварелідзе, якого Віктор Шокін звільнив 29 березня, у день голосування в ВР за його відставку з посади генпрокурора.
Сакварелідзе заявив, що причиною його звільнення з посади заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області стала його боротьба з корупцією в прокуратурі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.