НАБУ: З підозрюваним у хабарництві одеським суддею проводяться процесуальні дії

Детективи Національного антикорупційного бюро України і прокурори антикорупційної прокуратури обізнані про місцезнаходження підозрюваного в хабарництві судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана та проводять з ним процесуальні дії.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Ми не можемо розголошувати інформацію про місцезнаходження судді, проте можемо повідомити, що детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про його місцезнаходження і наразі проводять із ним процесуальні дії», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ нагадали, що відповідно до ст. 49 Закону України ”Про судоустрій і статус суддів” затримання судді або обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради України.

30 березня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив до Верховного Суду України і Верховної Ради подання про зняття недоторканості судді та надання дозволу на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Верховний Суд та більшість членів профільного комітету ВР підтримали подання антикорупційного прокурора. Відповідний законопроект постанови № 4340 про надання згоди на затримання судді було зарєестровано того ж дня.

В НАБУ зауважили, що «останнє слово за парламентаріями. Дуже сподіваємося, вони скажуть його швидко, і це буде слово «так».

Нагадаємо, 29 березня в Одесі детективи НАБУ задокументували факт отримання суддею Бураном хабара у 500 тис. грн за винесення потрібного рішення у справі про стягнення боргу. При проведенні слідчих дій суддя чинив опір детективам НАБУ, стріляючи на ураження.
Судді вручено підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.