В АП сподіваються, що Верховна Рада на поточній сесії ухвалить у першому читанні зміни до Конституції щодо правосуддя

В Адміністрації президента сподіваються, що Верховна Рада без зволікань, на поточній сесії ухвалить у першому читанні зміни до Конституції щодо правосуддя.Про це заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов заявив у коментарі журналістам після офіційного оприлюднення сьогодні Конституційним Судом України позитивного висновку щодо відповідності змін до Конституції в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.ad08b15b103373cafaedd8f94fd262bf_1445870504

«Будемо сподіватися, що Верховна Рада перейде до розгляду цього питання якнайшвидше, щоб ми не втрачали час, бо цей законопроект відкриває можливості для докорінних змін в системі правосуддя». – сказав Філатов.
За його словами, йдеться про те, що даний закон може бути розглянутий вже на поточній сесії.

Філатов нагадав, що сьогодні Конституційний Суд підтвердив, що проект змін до Конституції щодо правосуддя відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного Закону, і це означає, що “немає перешкод для Верховної Ради розглядати цей законопроект відповідно до процедури, яка передбачена Конституцією”.

Як відомо, після висновку КС Верховна Рада має попередньо схвалити зміни до Конституції як мінімум 226 голосами, а на наступній, черговій сесії ці зміни мають підтримати не менше як 300 народних депутатів.

Джерело: Уніан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.