В Одесі в суді побилися прихильники і противники мера Затоки, підозрюваного в передачі у приватну власність 3 га рекреаційних земель

Під час засідання в Апеляційному суді Одеської області побилися прихильники і противники мера Затоки, підозрюваного в передачі у приватну власність 3 га рекреаційних земель.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, бійка сталася під час судового засідання, в якому розглядалася справа селищного голови смт Затока.

 

«На підтримку селищного голови прибуло близько 15 осіб. Також до будівлі суду прибула аналогічна кількість громадських активістів. Між сторонами виник конфлікт, який переріс у бійку. Під час сутички 2 осіб дістали тілесні ушкодження», – сказали у відділі.

 

Бійку припинили поліцейські, які забезпечували охорону громадського порядку.
На даний час 9 учасників інциденту, а також двох потерпілих доставлено в Малинівський відділ поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією відповідно до статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Суд продовжив роботу в звичайному режимі.

 

Захист обвинуваченого подав апеляційну скаргу, пов’язану з обранням запобіжного заходу, який визначив слідчий суддя Київського районного суду Одеси.

 

16 січня Київський районний суд Одеси ухвалив взяти під варту з правом внесення застави в сумі 5 млн грн селищного голову Затоки (Білгород-Дністровський район Одеської області) та головного архітектора міста Білгород-Дністровський.

 

Дані посадові особи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем та умисне перешкоджання виконанню постанови суду).

 

За даними заступника генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе, встановлено, що у вересні-грудні 2014 року вищезазначені особи незаконно вивели з комунальної власності земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 га, після чого передали в приватну власність. Землю, розташовану в одному з найперспективніших районів узбережжя Чорного моря, розділили між 66 особами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.