ГПУ викликає екс-генпрокурора Олега Махніцького на допит

Гененеральна прокуратура України викликає на допит колишнього генпрокурора Олега Махніцького.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

“Відділ з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури розслідує кримінальне провадження за фактами перевищення службовими особами Генпрокуратури службових повноважень, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування щодо протидії протестним акціям”, – йдеться в повідомленні.

ГПУ заявляє, що викликає свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. Генерального прокурора Махніцького О.І., але той на систематичні виклики до слідчого не з’являється.

“Разом з тим в матеріалах кримінального провадження наявна інформація, отримана в ході проведення досудового розслідування з управління кадрового забезпечення ГПУ щодо місця проживання та засобів зв’язків Махніцького”, – зазначено в ГПУ.

ГПУ також нагадала, що в період з грудня 2015 року – лютого 2016 року органом досудового слідства здійснювались телефонні дзвінки на номер, який перебував у користуванні Махніцького, з метою запросити останнього для допиту як свідка у вищевказаному кримінальному провадженні, однак в ході вказаних дзвінків встановлено, що даний номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується.

“Одночасно, за допомогою засобів поштового зв’язку, рекомендованим пріоритетними листами направлено повістки Махніцькому О.І. за адресами його проживання у м. Львові та м. Києві, однак повістки повернулися до Генеральної прокуратури України у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає”, – зазначено в повідомленні.

ГПУ також додала, що Махніцький Олег Ігорович, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України, викликається до старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Козюри Р.О. за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. № 508 (Тел. 200-71-66), для допиту як свідка у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.