Вже третій суд відмовляється визначити підсудність справи «діамантових прокурорів»

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ відмовив у розгляді подання голови Апеляційного суду Києва щодо визначення підсудності кримінального провадження за обвинуваченням у хабарництві так званих «діамантових прокурорів» – колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.
Про це повідомили у прес-службі ВССУ.
За даними прес-служби, Вищий спеціалізований суд України повернув документи назад до Апеляційного суду столиці для прийняття рішення, який суд розглядатиме справу «діамантових прокурорів».
Нагадаємо,  Корнійця і Шапакіна затримали за одержання хабара 5 липня 2015 р.
Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. дол., а в Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.
Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
Також було затримано підприємця Валерія Гібаленка, якого підозрюють у посередництві при передачі хабара.
4 січня 2016 р. Генеральна прокуратура передала провадження проти так званих «діамантових прокурорів» до Печерського райсуду Києва.
Печерський суд не зміг визначити склад колегії суддів для розгляду справи “діамантових прокурорів” та передав до Апеляційного суду Києва вказане кримінальне провадження для визначення його підсудності, тобто суду, який би міг взяти його на розгляд.
У свою чергу Апеляційний суд направив до Вищого спецсуду подання для визначення підсудності справи «діамантових прокурорів».

 

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.