Чубаров: Ситуація з правами людини в окупованому Криму погіршується з кожним днем

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Рефат Чубаров в себе на сторінці в «Facebook» розповів про обшуки на окупованому півострові в житлових будинках кримських татар.

«Сьогодні в Криму проходить шквал обшуків в будинках кримських татар, а також проводяться допити активістів кримськотатарського національного руху», – розповів Рефат Чубаров.

За його словами, обшуки проводяться в будинках: Даміра Мінадірова (Ялта), Бахтіяра Топуз (Ялта), Рустема Османова (Бахчисарай), Нарімана Мамедінова (с. Холмовка Бахчисарайського району, після обшуку затриманий і відвезений в Севастополь), Арсена Халілова (с. Холмовка Бахчисарайського району), члена контактної групи по прав людини Емір-Усеіна Куку (Ялта, після обшуку затриманий).

Народний депутат також повідомив, що прокуратура Криму допитала заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

«Викликаний на допит в «прокуратуру» місті Сімферополь заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль. В ході допиту «прокурор» вимагав від нього пояснень про діяльність Меджлісу «в зв’язку зі скаргами громадян». По завершенні допиту Наріман Джеляль відпущений», – зазначив Рефат Чубаров.

За його словами, деякі із зазначених вище кримських татар зустрічалися з спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в ході візиту до окупованого Криму в кінці січня 2016 року.

Лідер кримськотатарського народу також додав, що ситуація з правами людини в окупованому Криму погіршується з кожним днем.

«Весь арсенал цілеспрямованих репресій, окупаційна влада направляє проти кримських татар, а також людей інших національностей, які сповідують Іслам», – підкреслив Рефат Чубаров.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.