Тимошенко і Наливайченко ініціюють створення громадської конституційної асамблеї

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко і екс-глава СБУ, голова ГО «Антикорупційний рух» Валентин Наливайченко ініціюють створення громадської конституційної асамблеї і заявляють, що стають однією командою. Про це в ході звернення до нації заявила сама Тимошенко.

“Ми з Валентином хочемо сьогодні зробити просто перший крок. Ми хочемо продемонструвати здатність до об’єднання. Ми сьогодні стаємо однією командою. Ми будемо докладати всіх зусиль до того, щоб створення громадської асамблеї як у столиці, так і в регіонах, яка об’єднає інтелект, надії, людей з досвідом, щоб це дійсно було з енергією українського суспільства”, – заявила Тимошенко.

Як було озвучено в ході звернення політиків, в Україні повинна бути створена громадська конституційна асамблея, яка займеться написанням нової редакції Основного закону, який буде не гірше першої Конституції Пилипа Орлика. Після цього текст закону планують винести на громадське обговорення, а після цього  на референдум.

Крім того, політики заявили про необхідність створити новий технічний уряд, проте, на їхню думку, створювати новий уряд в чинній Раді – це просто втрачати час.

Джерело: 112 канал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.