Гілларі Клінтон закликала Європу дати відсіч Росії

Таку думку висловила екс-держсекретар Хілларі Клінтон в неділю в ході передвиборних президентських дебатів у Демократичної партії США.

“США “треба домагатися того, щоб європейці з більшою готовністю давали відсіч” Росії. “Мене порадувало, що після Криму, подій у Східній Україні і інциденту з авіалайнером вони ввели санкції”, – сказала Клінтон.

За її словами, Вашингтону потрібно “проявляти більше єдності” з тим, щоб не дозволяти Росії “зайняти більш агресивну позицію в Європі і на Близькому Сході”.

Щодо нового перезавантаження відносин США і Росії, Хілларі Клінтон відповіла, що потрібно спочатку подивитися на результат такої співпраці.

“Ну, це залежить від того, що ми за це отримаємо.Можу вам розповісти, що ми отримали в першій адміністрації (Барака Обами – ред.). Ми отримали новий договір   щодо скорочення ядерних озброєнь між США і Росією, ми отримали угоду про доставку припасів нашим військам в Афганістані через територію Росії, яка приєдналася до наших санкцій проти Ірану. Були й інші дуже важливі зобов’язання “.

“У дипломатії завжди важливо розібратися з інтересами іншої сторони, – продовжувала колишня держсекретар. – І при цьому зрозуміти, чи можна просунути (інтереси) власної безпеки та власних цінностей”.

Про відносини з російським керівництвом Клінтон сказала, що з 2011 року, коли Росія стала більш напористо відстоювати свою точку зору в діалозі з США, вона зі свого боку стала привертати до цього увагу в адміністрації Обами. Політик згадала також про те, що в Москві її “звинувачували в підбурюванні” до політичних протестів в Росії.

Відповідаючи на питання про свої стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, екс-держсекретар назвала їх “цікавими” і “поважними”.

“У нас бували моменти дуже жорсткого спілкування один з одним”, – сказала вона. “Зараз ми знаємо, що у нього, м’яко кажучи, змішаний послужний список, – стверджувала Клінтон. – І нам треба розібратися, як далі мати з ним справу”.

Детальніше на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2593700

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.