Рада Європи закликає Україну пришвидшити реформу прокуратури

В Раді Європи висловлюють жаль у зв`язку з відставкою заступника генерального прокурора України Віталія Каська і закликають Україну пришвидшити реформу прокуратури.
Про це сьогодні повідомляє Рада Європи.

”Спеціальний радник Генерального секретаря РЄ в Україні висловлює жаль з приводу недавньої відставки Віталія Каська. Касько зіграв вирішальну роль в успіху співпраці української прокуратури з Радою Європи та продемонстрував високий професіоналізм і справжню прихильність до реформ”, – йдеться у повідомленні.

У цьому зв`язку РЄ наводить слова спеціального радника стосовно Каська: ”Його відставка і, найголовніше, заявлені причини звільнення з української системи прокуратури, викликають занепокоєння, особливо в час, коли інститут прокуратури потребує орієнтованих на реформи, перспективних і заслуговуючих на довіру фахівців, щоб стимулювати зміни і проводити реформи”.

В РЄ наголошують, що ”безперешкодне, швидке і рішуче виконання довгоочікуваної реформи прокуратури є вирішальним фактором для успіху реформи сектора правосуддя в Україні”.

”Рада Європи закликає швидко та осмислено провести цю реформу з тим, щоб Україна добилася успіху у виконанні зобов`язань, взятих при вступі до організації. Це означає перетворення цього інституту на сучасну прокуратуру, яка незалежно, у відповідності з принципом верховенства права, здійснює свої функції, проводить політику ”нульової терпимості” до корупції та користується громадською довірою”, – заявляють в РЄ.
Крім того, в повідомленні зазначається, що Рада Європи надає довгострокову підтримку реформі прокуратури і має намір це продовжувати.

“У нас є активне і плідне співробітництво з заступником генерального прокурора Давідом Сакварелідзе, який відповідає за реформи. Ми готові продовжувати надавати підтримку заходам, спрямованих на виконання цього порядку денного. Події останніх днів показують, наскільки важлива впевненість громадян у ході реформи цього органу. Не менш важливо для українського керівництва проявити політичну волю та тверду рішучість для того, щоб забезпечити повною мірою виконання всіма зацікавленими сторонами своєї роботи з ефективного здійснення реформи”, – додав спеціальний радник.

Нагадаємо, 15 лютого заступник генпрокурора Касько заявив, що вирішив звільнитися з Генеральної прокуратури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.