Екс-провідник “Правого сектору ” назве партію – “Національний рух Дмитра Яроша”

Робоча назва партії, яку очолить екс-провідник “Правого сектора” Дмитро Ярош, матиме назву “Національний рух Дмитра Яроша”. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook соратниця Д.Яроша Олена Білозерська.

“Назва – Національний рух Дмитра Яроша – поки що робоче. З часом воно може змінитися. Але рішення включити в назву нового руху прізвище нашого лідера – принципове, від цього ми не відмовимося”, – написала О.Білозерська.

Вона зазначила, що це буде організація вождистського типу, а “кого це не влаштовує – швидко йдуть в інші структури або створюють свої”.

“Правда, поточне формулювання особисто мені подобається не дуже. Я пропонувала інше – коротке, з викликом і зі смаком:” Люди Яроша “. І все. Так, ми люди Яроша. Ми довіряємо своєму лідерові, з яким воювали пліч-о-пліч , якого бачили в бою і в щоденній допомозі побратимам, навіть у тих випадках, коли вони за власною ініціативою вплутувалися в банальний кримінал і на допомогу навряд чи заслуговували”, – написала О.Білозерська.

Вона також повідомила, що рішення включити прізвище Д.Яроша в назву руху не було одностайним, і довелося “переконувати частина побратимів, які вважають, що потрібно орієнтуватися тільки на ідею, а не на обличчя”. “Сам Дмитро Ярош дуже довго був проти свого імені в назві (…) Але нам вдалося його переконати”, – відзначила О.Білозерська.

Нагадаємо, на початку листопада 2015 Д.Ярош заявив про складання повноважень провідника руху “Правий сектор”, залишаючись при цьому “націоналістом, державником і революціонером”.

28 грудня Д.Ярош заявив про намір створити новий суспільно-політичний рух.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.