Клінтон виграла праймеріз в Неваді, Трамп – в Південній Кароліні, а Буш покинув гонку

21 лютого проходять праймеріз у Республіканської партії в Південній Кароліні. За результатами обробки 98,7% голосів, праймеріз в Південній Кароліні виграв кандидат від Республіканської партії США мільярдер Дональд Трамп, інший республіканець Джеб Буш оголосив про припинення своєї виборчої кампанії, пише The Guardian. Кандидат від Республіканської партії США мільярдер Дональд Трамп набрав 32,5% голосів, сенатор Марко Рубіо взяв 22,5% і сенатор від Техасу Тед Круз – 21,6% голосів.

Колишній губернатор Флориди Джеб Буш оголосив про припинення президентської кампанії, набравши за підсумками попереднього голосування 8,1% голосів.

“Народ штату Айова, Нью-Гемпшир і Південна Кароліна сказали своє слово і сьогодні я припиняю свою кампанію” – заявив Буш. U.S. Department of State / Flickr.

За підсумками обробки 83% голосів попереднього голосування в штаті Невада кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон набрала 52% голосів, а її найближчий конкурент – сенатор від Вермонта Берні Сандерс – 48%.

Попередні внутрішньопартійні вибори кандидатів у президенти США від Республіканської та Демократичної партії проводяться в 2016 році з 1 лютого по 28 липня.

Перші голосування пройшли в Айові 1 лютого. Тоді Клінтон набрала 49,86% голосів, а Сандерс – 49,57%.

10 лютого відбулися праймеріз в Нью-Гемпширі. Тоді Клінтон визнала свою поразку, набравши 40% голосів виборців. Сандерс отримав 57% голосів.

Нагадаємо, вТрамп Клінтонибори президента США відбудуться 8 листопада цього року. Кандидати від Республіканської та Демократичної партії визначаться за підсумками попереднього голосування у всіх штатах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.