Справа проти закарпатських депутатів, які обвинувачуються в контрабанді, направлена до суду – ГПУ

Генеральна прокуратура України направила до суду справу стосовно депутатів однієї з міських рад Закарпатської області, які обвинувачуються у контрабанді.

Про це повідомиляє прес-служба ГПУ.

«Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього та діючого депутатів однієї з міських рад Закарпатської області та ще чотирьох осіб за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України», – йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, вказані особи обвинувачуються у контрабанді, тобто переміщені через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, 94 книг, які є культурною цінністю, а також незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою та транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів за попередньою змовою групою осіб.

Згідно з повідомленням, вищевказані культурні цінності та незаконно виготовлені тютюнові вироби було виявлено та вилучено співробітниками СБУ під час незаконного переміщення їх через митний кордон України до Угорщини.
Стосовно обвинувачених застосовано запобіжні заходи у вигляді застави на загальну суму понад 2 млн 200 тис. грн, зазначили в Генпрокуратурі.

 

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.