Українські корупціонери роблять роботу Путіна замість нього, – Washington Times

Політична система України розвалюється через корупціонерів, які до сих пір мають занадто великий вплив у високих кабінетах.

Про це в своїй статті на сторінках The Washington Times пише американський журналіст Тодд Вуд.

«Москва робить все, щоб дестабілізувати Київ після Майдану, в спробі перешкодити Україні розвиватися в політичному і економічному плані і змусити її заплатити непомірну ціну за його бажання. Москва змусила своїх провокаторів на території України активізуватися і чинити тиск на уряд, а російські ЗМІ представили внутрішньополітичну боротьбу на Україні як зіткнення між нацистами і корумпованими чиновниками, які ніколи не звертали уваги на потреби українського народу », – зазначає журналіст.

За його словами, Захід, в тому числі МВФ, намагається допомогти Україні, «надаючи багатомільярдні кредити і навіть нелетальної зброю, яку використовують на Донбасі».

«В основному, за винятком втрати Кримського півострова, включеного Росією в 2014 році, Україна наполегливо йшла до своєї мрії і давала відсіч російському ведмедю. Україна досягла прогресу в деяких сферах, провівши реформи органів правопорядку та створивши нові антикорупційні інстанції. Однак, цей прогрес виявився занадто повільним і незначним », – додав Вуд.

За його словами, політична система України розвалюється, «оскільки корупційні сили досі мають дуже великий вплив на важелі політичної влади», а налаштовані на реформи політики подають у відставку, оскільки старі брудні схеми заробляння грошей досі функціонують. Навіть МВФ втрачає терпіння, а його глава Крістін Лагард заявляє, що не бачить можливості продовжувати надавати фінансову допомогу Україні, якщо та не досягне значних успіхів в боротьбі з корупцією.

«Прем’єр-міністр країни Арсеній Яценюк, який пережив вотум недовіри і проігнорував заклик президента Петра Порошенка піти у відставку, зараз зайнятий спробами залучити нові фракції в свою коаліцію і уникнути дострокових виборів. Тим часом, українська валюта знецінюється, а інфляція росте, ставлячи під загрозу можливість відновлення економіки після її різкого скорочення в 2015 році », – пише американський журналіст.

На думку Вуда, найбільше від цієї ситуації виграє російський президент Володимир Путін.

«Путіну більше не доведеться викликати на себе критику Заходу і миритися з новими санкціями, чинячи тиск на українську владу і провокуючи напруженість на сході країни. Однак він, швидше за все, продовжить підтримувати конфлікт в Донбасі », – підкреслив Вуд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.